Saffron Square.

SPACE / 1st Floor Residents Lounge

LOCATION / Croydon, South London

BUILDING / Iconic 43 Storey Tower

TARGET PURCHASER / Young Professional / Overseas Investors

BRIEF / To create a relaxed and aspirational space for residents to work and relax

Designers Notes.

Our brief was to create two key zones in the residents lounge – a design led wi-fi lounge with dark tones and laptop tables alongside a softer, brighter library lounge for residents to relax and work.

The wi-fi lounge was designed to be really atmospheric with the ebony leather high back chairs, chestnut marble and black metal laptop tables,  sat with wall-to-wall white sheer curtains.

In contrast we created a much softer, relaxed library lounge with mint green velvet upholstery, glass occasional tables and bleached wood joinery adorned with contemporary object d’art.