Battersea Power Station.

SPACE / Concierge area in Switch House West

LOCATION / Battersea, South West London

BUILDING / Iconic Grade II listed power station

TARGET PURCHASER / City Professional, Overseas Investors

BRIEF / To reflect the iconic building with a unique and colourful design scheme

Designers Notes.

This concierge space carried with it a unique responsibility as it was the first residential space to be unveiled within the iconic Power Station. Our task was to delicately juxtapose the industrial internal finishes of the building including polished concrete, exposed red brick and black painted steel with a soft, warm and welcoming FF&E scheme to create a special space for the residents to call home.

Using a variety of materials including marbles, timbers and metals, combined with a warm palette of amber and caramel fabrics, the concierge area felt striking yet welcoming. The style, variety and usage of the fabrics played a key role in the overall visual experience.

Since installation, the concierge area has received great feedback from the Battersea Power Station team, its residents and all that have visited the space.