Battersea Power Station.

SPACE / Residents lounge, working zone and communal corridors

LOCATION / Battersea, South West London

BUILDING / Iconic Grade II listed power station

TARGET PURCHASER / City Professional, Overseas Investors

BRIEF / To reflect the iconic building with a unique and colourful design scheme

Designers Notes.

Working with such an iconic building was a huge privilege and responsibility. It was crucial that we paid homage to the unique industrial heritage of the building whilst creating an inviting and practical environment for residents to spend time. The corridors across all eight floors were vast so the selection of artwork and furnishings were a delicate balance to achieve.

The dark metal furniture finishes and ebony artwork framing paired beautifully with the black metal girders running throughout the residential corridors. Warm tones of ochre seen in the floor coverings, lighting and soft furnishings brought a sense of calm to the spaces and helped us achieve a sense of continuity with the finishes to the ground floor concierge, which we also had the privilege of designing.

It was an honour that we were able to utilise several of the heritage components which once lived within the main control room of the power station within our dressing.